matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
płaszczyzny
Andzia:
Znajdź wartości parametru k dla których płaszczyzny π
1
i π
2
są równoległe,gdy: π
1
:2x+ky+z+6=0 , π
2
: kx+2y+(k−1)z+3=0
3 gru 15:55
'Leszek:
k=2 wowczas π
1
: 2x + 2y + z + 6 = 0 , π
2
: 2x + 2y + z + 3 = 0
3 gru 16:08