Zaznacz na układzie współrzędnych ...
luśka: Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór punktów płaszczyzny, których współrzędne (x, y)
spełniają równanie:
| | xy | | x2 + y2 | |
| |
| *( |
| + 1)| = 2 |
| | y2 − x2 | | 2xy | |
3 gru 14:51
Adamm: x≠0, y≠0, y≠x, y≠−x
| xy | | (x+y)2 | | x+y | |
| * |
| = |
| |
| y2−x2 | | 2xy | | 2(y−x) | |
| x+y | | x+y | |
| =2 lub |
| =−2 |
| 2(y−x) | | 2(y−x) | |
x+y=y−x lub x+y=x−y
x=0 lub y=0
brak rozwiązań
3 gru 15:01
Adamm: nie wiem czemu ale podzieliłem zamiast pomnożyć

x+y=4y−4x lub x+y=4x−4y
3 gru 15:04
luśka: Dziękuję bardzo za pomoc
3 gru 15:42