matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
XYZ:
2
1
3
Wiedząc, że P(A)=
, P(B)=
, P(A|B)=
, oblicz P(A∪B)
5
3
5
3 gru 14:40
Adamm:
P(A∩B)
P(A|B)=
P(B)
1
P(A∩B)=
5
2
1
1
P(A∪B)=
+
−
=8/15
5
3
5
3 gru 14:42
XYZ:
Dzięki za pomoc
3 gru 14:45