matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
limes:
3n+1
(n
2
+3)arctg
2n
3
+2
3 gru 14:29
Adamm:
3n+1
arctg
2n
3
+2
(3n+1)(n
2
+3)
lim
n→
∞
=
3n+1
2n
3
+2
2n
3
+2
3
=
2
3 gru 14:31
limes:
mogę liczyć na jakieś małe objaśnienie?
3 gru 14:33
Adamm:
arctgx
bo lim
x→0
= 1
x
3 gru 14:33
limes:
faktycznie
bardzo dziękuje za pomoc
3 gru 14:35
limes:
2
czy lim nlog(1+
) jest równa 2 log(e)
n
n−>
∞
3 gru 15:24
Adamm:
tak
3 gru 15:25
limes:
jest wreszcie coś mi wyszło
jeszcze raz dziękuję
Adamm
3 gru 15:28