matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
płaszczyzna
Andzia:
Napisz równanie płaszczyzny π przechodzącej przez punkt P
0
i równoległej do płaszczyzny π
1
, gdy: P
0
=(3;−2;1), π
1
:2x−2y−4z−7=0
2 gru 22:50
Adamm:
n=<2; −2; −4> π
2
: 2(x−3)−2(y+2)−4(z−1)=0
2 gru 22:53