matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie zespolone
fasolus:
Oblicz 10 potęgę rozwiązania równania (3−i)(x+iy)+(2+5i)(x−iy)=1−3i Czy to jest poprawne: z= −1−i z
10
= 32i
?
2 gru 21:03
Janek191:
z = − 1 + i ======= z
10
= ( − 1 + i)
10
= ( − 2 i)
5
= −32 i
3 gru 08:05