matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbior wartosc funckji trygonometrycznych,pytanie.
Macko z Bogdanca:
Zbior wartosc funckji trygonometrycznych,pytanie.
sinx
Gdy mamy funkcje np. f(x)=tgxcosx=
*cosx=sinx
cosx
−1≤sin≤1
π
To wtedy zapisujemy −1<sin<1 bo x∊R−(x:x=
+kπ, k∊ℤ) ?
2
2 gru 20:40
Adamm:
tak
2 gru 20:41
Macko z Bogdanca:
Dziekuje
2 gru 20:43