matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pochodną
seer:
f(x)=
√
x
(1−2x
2
)
2 gru 18:51
Janek191:
1
f '(x) =
*(1 − 2 x
2
) +
√
x
*( − 4 x) = ...
2
√
x
2 gru 19:41
seer:
1
2x
2
ten moment mam. ale co dalej. wychodzi mi
−
+
√
x
(−4x)
2
√
x
2
√
x
2 gru 19:53