matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
MN:
Jak obliczyć całkę?
du
4√u−1
=dx
2 gru 15:34
Benny:
1
√
u−1
=x+C
2
2 gru 15:40
MN:
To jest całka du/ (4
√
u
−1)
2 gru 16:10
Adamm:
t=4
√
u
−1 t
2
+2t+1=16u (2t+2)dt=16du
du
2t+2
1
1
∫
= ∫
dt =
t+
ln|t|+c=...
4
√
u
−1
16t
8
8
2 gru 16:20