matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba jest równa
Felicita:
√
2(14+5
√
3
)
+
√
28−10
√
3
=
2 gru 00:55
===:
√
(5+
√
3
)
2
+
√
(5−
√
3
)
2
=|5+
√
3
|+|5−
√
3
|=5+
√
3
+5−
√
3
=
2 gru 11:47