matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Luna:
Wyznacz 3 pierwsze wyrazy ciągu an o podanym wzorze a) an=
1
1+n
2
n
b an= (
)
2
n+1
1 gru 21:38
Ajtek:
Podstawiaj w miejsce n kolejno cyfry 1, 2 i 3. I po wszystkim. a)
1
a
1
=
=...
1+1
2
1
a
2
=
=..
1+2
2
itd.
1 gru 21:42