matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potrzebne na teraz
Michał:
Przekształć f(x) 3x−1 −−−−−− Do postaci kanonicznej x+2 Podaj jej wzór podstawowy oraz jej przesuniecia
1 gru 18:41
Janek191:
3 x − 1
3*( x + 2) − 7
7
f(x) =
=
= 3 −
x + 2
x + 2
x + 2
1 gru 20:25
Janek191:
− 7
Wykres funkcji g(x) =
przesuwamy o wektor [ − 2 , 3] i otrzymujemy wykres
x
funkcji
−7
f(x) =
+ 3.
x + 2
1 gru 20:27