matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W (x)
Debil matematyczny:
Dane jest wyrazenie W (x)= −2x
2
+6x+8 wyznacz liczbę "x" tak aby W (x)= −4.
1 gru 18:05
PrzyszlyMakler:
−2x
2
+6x + 8 = −4 −2x
2
+6x +12=0 i delta
1 gru 18:15