Potrzebne na dzisiaj
Michał: Dla f (x)= −2
−−−− −3 Wyznacz:
x+2
Funkcje podstawowa
przesuniecie funkcji
narysuj wykres f (x)
wypisz własnosci funkcji
1 gru 15:48
karb: rozumiem, że f(x)=−2x+2−3
funkcja podstawowa: w tym przypadku jest to oczywiście g(x)=−2x (bo wystarczy ją przesunąć
o wektor [−2,−3] (przesunięcie) i jest funkcja f
wykres: narysuj wykres g(x)=−2x i przesuń o wektor
własności: z tym dasz sobie radę
1 gru 16:22
Michał: Okej postaram się to zrobić
1 gru 16:40
Michał: A mógłbym prosić o zrobienie wykresu f(x)
1 gru 16:59