matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Michał05:
Zd9 2log
3
75 jest równa a)3+2log
3
5 b) log
3
25+log
3
6 c)2−4 log
3
5 d)2+4log
3
5
1 gru 08:23
Jerzy:
= 2(log
3
3 + log
3
25) = 2(1 + 2log
3
25) = 2 + 4log
3
5
1 gru 08:39
Michał05:
Dziękuję bardzo za pomoc.
1 gru 08:50