Wykaż, że liczba jest naturalna:
sil123: Wykaż, że liczba jest naturalna:
5/(4−2√3)−(6√3)/2
30 lis 23:32
30 lis 23:36
sil123: Dokładnie
30 lis 23:38
Metis: 52 nudzisz się?
30 lis 23:39
Metis: Mam sprawko z T.I. do napisania
30 lis 23:40
sil123: To jest zadanie z jakiejś książki mi się nie udało tego rozwiązać więc chcę się upewnić
30 lis 23:41
52: Metis jaki temat

?
Nie nudzę się czytam o interpolacji i ekstrapolacji dokładniej metodą Newtona
30 lis 23:42
Metis: Ciekawe rzeczy czytasz

To praca zaliczeniowa z laborek z T.I
30 lis 23:43
52: Wykaż że liczba jest naturalna... hmm...
Ja bym to usunął niewymierność z pierwszego ułamka, póżniej doprowadził to do wspólnego
mianownika i zobaczył co się dzieje
30 lis 23:43
30 lis 23:43
52: Przyda ci się do robienia sprawek z fizyki
30 lis 23:45
Metis: Wiem
30 lis 23:47
Eta:
| | 5√3 | |
Myślę,że powinno być ....... − |
| |
| | 2 | |
wtedy :
| 5(4+2√3) | | 5√3 | | 20+10√3 | | 10√3 | |
| − |
| = |
| − |
| = ..=5 |
| 16−12 | | 2 | | 4 | | 4 | |
30 lis 23:47
52: Witaj
Eta

Ktoś tu zna zadania na pamięć i oszukuje
30 lis 23:49
Jack: excel jest spoko
30 lis 23:49
Metis:
30 lis 23:49
sil123: wtedy spoko ale jednak jest −6√3/2
30 lis 23:52
52: No to chyba nie wykażesz
30 lis 23:53
sil123: no chyba nie
30 lis 23:55