matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Mythic:
x+4
∫
dx
x
2
+2x+1
30 lis 20:46
ICSP:
1
1
= ∫
dx + 3 ∫
dx = ...
x + 1
(x+1)
2
30 lis 20:47
Mariusz:
Można też przez części
x+4
1
=−
+∫
dx
x+1
x+1
x+4
=−
+ln|x+1|+C
x+1
30 lis 23:07