matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Taka pochodna
pingwinek120:
y=a
lnx
30 lis 19:59
Adamm:
a
lnx
=e
lna*lnx
=x
lna
(x
lna
)' = x
lna−1
lna
30 lis 20:00
Adamm:
oczywiście zakładam że a>0
30 lis 20:04
pingwinek120:
dziękuje
30 lis 20:05