pod jakim katem
Kasia: dla jakich wartosci parametru g wykresy funkcji y = egx i y = ex przecianaja sie pod katem
prostym?
30 lis 17:28
Adamm: popraw treść
30 lis 17:47
Adamm: jeśli treść jest poprawna, odpowiedź to: dla g∊∅
30 lis 18:00
Adamm: egx=ex
gx=x
(g−1)x=0 pod założeniem g≠1
x=0
styczna do y=egx w punkcie x=0 to y=gx+1
styczna do y=ex to y=x+1
1*g=−1
g=−1
przepraszam za wprowadzanie w błąd
30 lis 18:11
Kasia: ah no tak

! dzieki, ja sie bawilam w tg ktory nie ma 90 stopni nigdy
30 lis 18:26