macierze
Karolcia: czy mając taką macierz mogę już ją jakoś rozwiazac?
1 0 −1 −1 I 1
0 0 4 8 I 2
0 −2 0 0 I 0
mam teraz równania
x1−x3−x4=4
4x3+8x4=2
−2x2=0
x2=0
x1= 4+x3+x4
x3= 1/2+2x4
x1=4+1/2+2x4+x4= 4,5 +3x4
no i nie wiem co dalej
30 lis 16:24
Karolcia: up
30 lis 18:14
ICSP: rozwiązać macierz ?
30 lis 18:18
Karolcia: zle sie wyraziłam mam po prostu 3 równania z 4 niewiadomymi wyzerowałam kilka miejsce i mam to
co wyzej i nie wiem co dalej z tym zrobic
30 lis 18:38
ICSP: 1 0 −1 −1 | 1
0 0 1 2 | 1/2
0 1 0 0 | 0
1 0 0 1 | 3/2
0 0 1 2 | 1/2
0 1 0 0 | 0
x1 = 3/2 − x4
x2 = 0
x3 = 1/2 − 2x4
x4 ∊ R
30 lis 18:43