matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
kitty:
1
f'(x)=
(1−2lnx)
x
3
oblicz drugą pochodną
−1−6lnx
f''(x)=
x
4
30 lis 14:42
kitty:
czy to dobrze ?
30 lis 14:55
Jerzy:
f'(x)= x
−3
(1 − 2lnx)
1
f"(x) =−3x
−4
(1−2lnx) + x
−3
*(−2
)
x
30 lis 15:02
Jerzy:
1
1
=
(6lnx − 3 − 2) =
(6lnx − 5)
x
4
x
4
30 lis 15:05