matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
To
Alex:
Jak rozwiązać taką równość? Ix
2
+2xI=3
30 lis 14:11
Jerzy:
x
2
+ 2x = 3 lub x
2
+ 2x = − 3
30 lis 14:13
piotr1973:
x
2
+2x=3 ∨ x
2
+2x=−3 x
2
+2x=3 ⇒ x=−3 ∨ x = 1 x
2
+2x=−3 ⇒ x∊∅ ⇒⇒⇒ x=−3 ∨ x = 1
30 lis 14:16