matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż podany układ równań metodą podstawiania! Proszę rozwiązać...
BoBo^:
1){2x+y=9 5x−4y=3
12 sty 15:29
Godzio:
2x+y=9 5x−4y=3 y=9−2x 5x−4(9−2x) = 3 bez zmian 5x−36 + 8x = 3 b.z. 13x = 39 => x=3 6+y=9 y=3
12 sty 15:31
Ao^^s:
THX
!
12 sty 15:33