matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania
Michał05:
Zd4 Miejsce zerowe funkcji y=ax+2 jest większe od 2.Wówczas a spełnia warunek a)a
1
>−1 b)a
1
<−1 c)a
>
−2 d)a
1
<−2
1
Zd5 W ciągu geometrycznym o q=
pewien wyraz nie będący pierwszym =5.Wówczas
2
5
a)a
1
=
b) a
1
=2
3
c) a
1
<5 d)a>10
2
30 lis 10:08
===:
i wszystko jasne
30 lis 10:15