matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź, czy podana równość jest tożsamością trygonometryczną
Patryk:
Sprawdź, czy podana równość jest tożsamością trygonometryczną:
1
sin α(
− sin α) = cos
2
α
sin α
30 lis 03:54
Jerzy:
sinα
L =
− sin
2
α = 1 − sin
2
α = cos
2
α = P
sinα
30 lis 08:08