1 | 5 | |||
(ctg5x)' = − | * 5 = − | |||
sin2(5x) | sin2(5x) |
1 | ||
(ctgx) ' = − | ||
sin2x |
ctg(5x) |
| 5sin2x | |||||||||||||
lim | =lim | =lim | = | ||||||||||||
ctg(x) |
| sin2(5x) |
5sin2x | 1 | 5sinx*sinx | x*5x | ||||
=5sin2x* | = | * | = | ||||
sin2(5x) | sin2(5x) | x*x | sin(5x)*sin(5x) |
sinx | sinx | 5x | 5x | 1 | ||||||
= | * | * | * | * | ||||||
x | x | sin(5x) | sin(5x) | 5 |
sinx | sinx | 5x | 5x | 1 | 1 | 1 | ||||||||
lim | * | * | * | * | =1*1*1*1* | = | ||||||||
x | x | sin(5x) | sin(5x) | 5 | 5 | 5 |
ctg 5x | cos 5x | sin x | 5x | 1 | 1 | ||||||
= | → | ||||||||||
ctg x | cos x | x | sin 5x | 5 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |