matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy dobrze udowodniłem ??
Dżonyyy:
Dobrze to zrobiłem
Zad. Udowodnij podane prawa algebry wzorów: a) (A∩B)∪B (A∩B)∪B=(B∪A)∩(B∪B)=(A∪B)∩B
29 lis 21:21
Dżonyyy:
(A∩B)∪B=(B∪A)∩(B∪B)=(A∪B)∩B⊃B
29 lis 21:22