Zbiory
Dżonyyy: Udowodnij podane prawa algebry zbiorów:
A∩(A∪B)=A
Jak zrobić taki najłatwiejszy przykład?
29 lis 20:45
Nicolas Bourbaki: A∩(A∪B)⊂A trywialne
z praw De Morgana dla zbiorów
A∩(A∪B)=(A∩A)∪(A∩B)=A∪(A∩B)⊃A
29 lis 20:55
Nicolas Bourbaki: Właściwie to z praw rozdzielności operacji sumy i iloczynu zbiorów, a nie praw De Morgana.
29 lis 20:58
Dżonyyy: Ehh kompletnie nie rozumiem jak to zrobiłeś

próbowałem coś to rozrysować ale też mi nic do
głowy nie przychodzi
29 lis 21:00
Artur_Z_Miasta_Neptun: Z prawa rozdzielności sumy względem iloczynu...
30 lis 08:06
Sanders: Narysuj sobie diagram Venna.
30 lis 10:19