równania
rollo...: | | 1+x | | 2x−1 | |
2− |
| = |
| rozwiąż równania |
| | 2 | | 3 | |
12 sty 13:55
Ergo: dziedzina −R
na krzyz
3(3+x)=2(2x−1)
6+3x=4x−2
x=8
12 sty 13:57
Ergo: blaad stop
12 sty 13:57
Ergo: | 4−1−x | | 2x−1 | |
| = |
| teraz wymnoz na krzyz i otrzymasz wynik |
| 2 | | 3 | |
12 sty 13:58
_emDżi_: 42−1+x2=2x−13
4−1+x2=2x−13
3+x2=2x−13
3(3+x)=2(2x−1)
9+3x=4x−2
11=x
12 sty 14:03
Ergo: em dzi blad ten co ja wczesniej
12 sty 14:08
_emDżi_: Hah xD Teraz już wiem

Zobaczyłam, że dałeś też tam plusa no i poprawiłam na źle
42−
1+x2=
2x−13
4−1−x=
2x−13
3−x2=
2x−13
3(3−x)=2(2x−1)
9−3x=4x−2
11=7x
Poprawka raz jeszcze.
12 sty 14:16