matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
rollo:
rozwiąż równanie 3−(x−3)(x+2)=−x
2
−2x prosżę szybko bardzo proszę o pilne rozwiązanie
12 sty 13:15
_emDżi_:
3−(x
2
+2x−3x−6)=−x
2
−2x 3−x
2
−2x+3x+6=−x
2
−2x 3x+9=0 3x=−9 x=−3 <− odp.
12 sty 13:36