matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Fara:
3
3
√
343
+ 2
7
√
−128
Oblicz:
4
6
√
729
+ 5
√
(−8)
2
17
Wydaje mi się, że wiem jak to obliczyć, ale wynik mi wyszedł
i zastanawiam się czy
52
jest poprawny
29 lis 18:51
Janek191:
3*7 + 2*(−2)
21 − 4
17
=
=
=
4 *3 + 5*8
12 + 40
52
29 lis 19:50