matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg
pola12:
Oblicz sumę ciągu 1+2−3+4+5−6+7+8−9+...−3n
29 lis 15:29
Adamm:
(n−1)n
∑
k=1
n
3k−2+3k−1−3k = ∑
k=1
n
3k−3 = 3∑
k=1
n
k−1 = 3
2
29 lis 16:13