matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
sweet16:
∞
2
n
∑=
2
n
+3
n
n=1 zbadaj zbieżność szerrgów korzystając z kryterium porównawczego
29 lis 13:14
lp:
nikt nie umie
29 lis 13:26
Jerzy:
2
n
2
n
2
≤
= (
)
n
a ostani jest zbieżny.
2
n
+3
n
3
n
3
29 lis 13:37