całka
Adamm:

∫
C (7x+y
2) dy − (x
2−2y) dx
C jest pokazane na rysunku
czy całka wynosi −40π
28 lis 20:13
Adamm: ∫
−C (2y−x
2) dx + (7x+y
2) dy = 5 ∫∫
D dA, gdzie D to obszar między okręgami
zgodnie z twierdzeniem Greena
gdzie ∫∫
D dA jest polem D więc ∫∫
D dA=8π
stąd ∫
C (2y−x
2) dx + (7x+y
2) dy = −40π
28 lis 20:50
Artur_Z_Miasta_Neptun: Jakie studia i jaki poziom?
28 lis 21:49
Adamm: żadne, pasja
28 lis 21:50
piotr: Całka po krzywej zewnętrznej −45π.
Całka po krzywej wewnętrznej 5π.
28 lis 21:50
Adamm: dziękuje
28 lis 21:53