zamknięte.
WikiD: 
1.mam podać rozwiązanie nierówności Ix+2I ≤ 0. Szukałam różnych przykładów, ale nigdzie nie ma
z zerem. czy to możliwe aby to był zbiór pusty? Będę wdzięczna za pomoc....
2.Dana jest funkcja kwadratowa f(x)= −x
2+4x+C Do wykresu funkcji należy punkt A=(−3,−8).
Ilewynosi parametr C? i tu mam pytani8e− co zrobić? czy podstawić w miejsce ,,x" −3?
11 sty 22:23
paziówna: |x + 2| ≤ 0
jeśli moduł(liczba większa równa zero) jest mniejszy równy zero, to ta liczba jest równa zero.
x + 2 = 0
x = −2
11 sty 22:26
paziówna: do funkcji masz wstawić pkt A, tzn pod f(x) podstawić współrzędną y, a pod x współrzędną x.
−8 = −(−3)
2 + 4*(−3) + C
−8 = −9 − 12 + C
C = 13
11 sty 22:29
WikiD: Super! Dzięki wielkie. szczególnie chodziło mi o to drugie, bo nie byłam pewna czy to trzeba
podstawić na pewno... Jeszcze raz wielkie dzięki
11 sty 22:38