Znajdź rowiązanie szczególne.
Michał:
2) y'=2xy
2 , y(1)=−1
Pomożecie i wytłumaczycie tak pobieżnie

dziękuję z góry
28 lis 16:22
Adamm: y
2dy=4xdx
y=
3√6x2+c
y(1)=
3√6+c=2
c=2
y=
3√6x2+2
2)
c=0
28 lis 16:28
Michał: mam pytanie w pierwszym przykładzie
3√6x2+C= 2 ? jak to ?
28 lis 16:45
Michał: i dziękuję bardzo za pomoc
28 lis 16:45
Adamm: 3√6+c=2
28 lis 16:47
Michał: i w drugim jak ta całka jest policzona ?
28 lis 16:48
Michał: nie rozumiem ?
28 lis 16:48
Adamm: tam jest wartość dla x=1, tam jest y(1)
całka została policzona normalnie, ∫xndx = xn+1/(n+1)
28 lis 16:50
Michał: jak pierwiastek 3 stopnia z 6 jest równe 2

?
28 lis 16:54
Michał: Może mi ktoś to wytłumaczyć ?
28 lis 19:03
Adamm: człowieku...

masz c=2,
3√6+c=
3√6+2=
3√8=2
28 lis 19:06