matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pilne , na jutro
tysia:
Naszkicuj wykresy funkcji : f, g i h . podaj dziedzinę i zbiór wartości każdej z tych funkcji f(x)=
2
x
, g(x)=
2
x−1
, h(x)=
2
x−1
+1
28 lis 16:08
Janek191:
2
h(x) =
+ 1
x − 1
Dh = ℛ \ { 1} ZWh = ℛ \ { 1}
28 lis 16:30