matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra
mania:
X
2
−7x
hej, jak rozwiazc takie zadanie, wiem ze dziedzinę policzyć ale co dalej?
7x + 1
=0
28 lis 14:23
Jerzy:
⇔ x
2
− 7x = 0 ⇔ x(x − 7) = 0 ⇔ x = 0 lub x = 7
28 lis 14:24
mania:
okej dziekuje, tak jak myślałem
pozdrawiam
28 lis 14:28