matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciagu
primo:
n+10
lim
n→
∞
=(
)
n
2n−1
hmm ?
28 lis 12:29
faust:
wydaje mi się, że to będzie 0
28 lis 13:13
Jerzy:
1+10/n
1
= lim (
)
n
= [(
)
n
] = 0
2−1/n
2
28 lis 13:21