matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Największa wartość funkcji
321:
2
Największa wartość funkcji f(x)=2* (
)
x
+5 w przedziale <−1,2> jest równa:
5
27 lis 21:23
Adamm:
to jest funkcja malejąca więc
5
f(−1)=2*
+5=10
2
27 lis 21:24
Tadeusz:
27 lis 21:27