matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ dziedzinę funkcji
Majli:
Określ dziedzinę funkcji f(x) = x
3
− 2
√
x
Czy dziedziną funkcji będą wszystkie liczby rzeczywiste?
27 lis 18:23
Janek191:
x ≥ 0 Df = < 0, +
∞
)
27 lis 18:23
Majli:
a dla funkcji f(x) = 3x
2
−
√
x
x
?
27 lis 18:27