− 1 − 3 | − 1 + 3 | 1 | ||||
cos 3x = | = − 1 lub cos 3x = | = | ||||
4 | 4 | 2 |
1 | ||
cos3x=−1 v cos3x= | ||
2 |
π | ||
3x=π+2kπ /3 3x= | +2kπ /3 | |
3 |
π | 2kπ | π | 2kπ | |||||
x= | + | v x= | + | |||||
3 | 3 | 9 | 3 |
5x−3x | 5x+3x | 2x | 8x | |||||
2sin( | )*cos( | )=2sin | *cos | =2sinx*cos4x | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
π | 1 | |||
x=2kπ v 4x= | +2kπ / * | |||
2 | 4 |
π | 2kπ | |||
x= | + | |||
8 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |