matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta przecina wykres funkcji
prosta:
|x+9|
Prosta o równaniu x−y−7=0 przecina wykres funkcji f(x)=
w punktach:
x
27 lis 17:18
Janek191:
Rozwiąż
I x + 9I
x − 7 =
x
27 lis 17:20
prosta:
i nie wiem co dalej
27 lis 17:37
Janek191:
x
2
− 7 x = I x + 9 I y = x − 7
27 lis 17:40