matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
21:
Rozwiąż równanie
√
x+5
+
√
x+3
=
√
2x+7
27 lis 15:35
Adamm:
x+5≥0, x+3≥0, 2x+7≥0 x+5+2
√
(x+5)(x+3)
+x+3=2x+7 2
√
(x+5)(x+3)
=−1 równanie sprzeczne
27 lis 15:38