matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uproszczenie wzoru funkcji
Kama:
Sporządź wykres funkcji : f(x)= √( x * (√a−√b) / (√a+√b) ) , gdzie: a=[(1+x2)/2x]+1 b=[(1+x2)/2x]−1 Bardzo proszę o uproszczenie tego wzoru (najlepiej krok po kroku) Z góry bardzo dziękuję!
27 lis 12:20