x2+x−6 | ||
wykaż ze funkcja f(x) = | nie ma granicy w punkcie x0 = −1 | |
x2+4x+3 |
(x+3)*(x−2) | ||
f(x)= | ||
(x+1)*(x+3) |
x−2 | ||
f(x)= | i x∊D | |
x+1 |
x−2 | −3 | |||
lim x→−1− | = ∞ [ masz symbol | ] | ||
x+1 | 0− |
x−2 | ||
limx→−1+ | =−∞ | |
x+1 |
−3 | ||
dzieki a dlaczego ten symbol | = ∞ rozumiem ze licznik jest mniejszy od zera i | |
0− |
x | ||
czyli bedzie dla x>0 U{x}{0−) = −∞ a dla x<0 | +∞ ![]() | |
0− |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |