pochodna funkcji
miro412: Policz pochodną funkcji:
1. y=9x³+1/x²)ex
2. y=10x
3. y=x/4x
4. y=2√x−3ln+1
5. y=log3x
6. y=lnx/1+x²
7.y=sinx+cosx
8. y=x³sinx
9. y=√xcosx
10. y=sinx/x⁴+4
11 sty 21:36
jo: Zapisz jeszcze raz dokładniej te funkcje, to co ma być pod pierwiastkiem weź w nawias...
12 sty 10:03
AS: Nie podoba mi się jedno.
Przecież to są pochodne prostych funkcji i umiejętność ich
wyliczenia Ty musisz opanować a nie zlecać innym − wyliczcie mi.
Pierwszy egzamin (sprawdzian) wykaże prawdę.
12 sty 10:32