ttt
majka: | | 1 | |
wykaz ze limx−>∞ ( |
| x−5) = −3 |
| | 2 | |
wystarczy takie coś?
niech lim
n−>∞ X
n = −4
| | Xn | |
wtedy limn−>∞ ( |
| −5) = 2 − 5 = −3 |
| | 2 | |
26 lis 21:43
26 lis 21:45
majka: sry przy x−>4
ech zle przepisane limn−>∞ Xn = 4
wiec takie cos wystarczy do wykazania?
26 lis 21:53
majka: | | Xn | |
limn−>∞ ( |
| − 5) = 2 − 5 = −3  jack może tak być? |
| | 2 | |
26 lis 22:07
majka: znowu zle limn−>4
26 lis 22:08
Jack:
juz w koncu nie wiem o co chodzi, ale
| | x | | 4 | |
lim ( |
| −5) = |
| −5 = 2 − 5 = −3 |
| | 2 | | 2 | |
x−>4
26 lis 22:26