matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Andzia87327:
oblicz całkę nieoznaczoną 1
dx
∫
3
√
x
0
26 lis 18:56
Adamm:
1
= x
−1/3
3
√
x
26 lis 19:05
Jerzy:
To jest całka oznaczona.
26 lis 23:26
Adamm:
3
3
3
∫
0
1
x
−1/3
dx = lim
t→0
+
[
x
3/2
]
t
1
=
− lim
t→0
+
x
3/2
=
2
2
2
3
=
2
27 lis 00:06