Trójkąty
Sharkus:

W trójkąt Abc wpisano rób ADEF. Odcinek FC ma długość 9 a BD ma długość 5. Oblicz długość boku
rombu oraz jego pole jeśli kat rozwarty ma miarę 95.
26 lis 17:10
Sharkus: Nie mogę wpisać oznaczeń dlatego napisze tu
Lewy bok od góry kolejno C, F, A
Podstawa od lewej strony kolejno A, D, B
Prawy bok od góry kolejno C, E, B
26 lis 18:03
Mila:

α=95
o
ΔCFE∼ΔEDB⇔
a
2=45
P
ADEF=a
2*sinα=45*sin(95
o)=45*sin(180−95)=45*sin(85
o)
26 lis 18:28
Tadeusz:
Znając bok rombu oraz jego kąt policzysz pole
26 lis 18:28
Sharkus : Bardzo dziękuję za pomoc
26 lis 18:43
Mila:
26 lis 18:44